Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu, Vakfın yetkili karar ve yönetim organı olup, Vakıf Başkanı ile beş Vakfeden Mütevelli ve bir Onursal Mütevelliden oluşur. 12.11.2004 tarihinden beri yönetim kurulu üyeleri Meral Kurtsan(Vakıf Başkanı), Meltem Kurtsan (Vakıf Başkan Yardımcısı), Deniz Kurtsan (Genel Sekreter), Ali Karatay Karayalçın (Genel Sayman), Sabiha Tansuğ (Hizmetler Koordinatörü), Bengi Kurtcebe (Yönetim Kurulu Üyesi), Prof. Dr. Bilge Şener (Yönetim Kurulu Üyesi)'den oluşmaktadır.

Vakıf Başkanı;
Vakıf Yönetim Kurulu’nun başkanı sıfatıyla Vakfın temsilcisi ve yetkili yöneticisidir. Vakıf Başkanı’nın görevde bulunmadığı zamanlarda Vakıf Başkanlığı görevini Vakıf Başkan Yardımcısı üstlenir.

Yönetim Kurulu Üyeleri

MERAL KURTSAN (Vakıf Başkanı)
1942 yılında İzmir'de doğdu. 1959 yılında İzmir Kız Lisesi'nden mezun oldu ve aynı yıl Eczacı Niyazi Kurtsan ile evlendi. 1971 yılında Eczacılık Yüksek Okulu'nu bitirdi. Eşi Niyazi Kurtsan' ın Sirkeci'de açtığı Büyük Eczane'de eşiyle birlikte çalışmaya başladı. Kurtsan Şirketler grubunun kurucularından olan Ecz. Meral Kurtsan halen Sirkeci Büyük Eczane'de ve Merter Dirlik Eczanesi'nde fiilen çalışmakta ve Kurtsan Şirketler grubunda yönetim kurulu başkan vekilliği görevlerini sürdürmektedir.

 

MELTEM KURTSAN (Vakıf Başkan Yardımcısı)
İstanbul' da doğdu. 1977 yılında Atatürk Kız Lisesini birincilikle bitirdi. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 1982 yılında tamamladı. Kurtsan Şirketler Grubunda çeşitli görevlerde bulundu. 2004 yılından itibaren grubun Yönetim Kurulu Başkanlığı' nı yürütmektedir. Kariyerinin en başından beri birçok iş geliştirme aktivitelerine katıldı. 1997-98-99 yazlarında Harvard Business School-ABD OPM/Owner President Management Programı' na katıldı. 1999 yılında Davos’ ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’ nda (WEF) Geleceğin Global Lideri seçildi. 2001 yılında Türk Patent Enstitüsünde düzenlenen sınavlara girerek Marka ve Patent Vekili oldu. 2000 yılında TUSİAD’ a üye oldu ve Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanlığı Fikri Haklar Çalışma Grubu Başkanlığını yürüttü.2002 yılında Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin kuruluşuna liderlik etti ve iki dönem başkanlığını yürüttü. 2003 yılında kulan Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD)Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu üyeliklerinde bulundu. 2003- 2004 yıllarında İstanbul Sanayi Odası’nda meclis üyeliği yaptı. Şu anda Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)Onur Kurulu Başkanıdır. Türkiye Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ORGÜDER) Disiplin Kurulu üyesidir.Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (DHKD) üyesidir.

DENİZ KURTSAN (Vakıf Genel Sekreteri)
İstanbul'da doğdu.1982 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, aynı yıl İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü'nde eğitimini tamamladı.1983-1984 öğretim yılında Connecticut Üniversitesi'nde Endüstriyel Eczacılık Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1995-1996 Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde Farmasötik Teknoloji yüksek lisansını tamamladı.
1984 - 2005 yılları arasında Kurtsan Şirketler grubunda üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu başkanlıkları görevlerinde bulundu.2003 senesinden bu yana Otacı İlaç, Kozmetik Besin Ticaret A.Ş. ile Kurtsan İlaçları A.Ş.'nin ihracat liderliğini  üstlenmiştir.

 

KARATAY KARAYALÇIN (Genel Sayman)
1982 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini 1997-2000 yılları arasında Yıldız Lisesi'nde tamamladı. 2000 yılında Haliç Üniversitesi İç Mimarlık bölümünü burslu olarak kazandı. Halen devam etmekte olan üniversite eğitiminin yanı sıra tenis ve yüzme sporları ile ilgilenmekte ve profesyonel olarak model maketçilik yapmaktadır. Kurtsan Şirketler Grubunda İş Geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

 

SABİHA TANSUĞ
Gümülcine'de doğdu. 1954 yılından itibaren 7 yıl süreyle ressam Nuri İyem'den resim dersleri aldı. 1963 yılında Avrupa gezisine çıktı. Avrupa gezisinden döndüğü 1964 yılının Mayıs ayında İstanbul Eyüp'teki tarihi Piyer Loti Kahvesi'ni eski Türk kahvehanesine uygun bir şekilde düzenledi ve kahve bu düzenlemeyle turizme açıldı. Bu dönemde Meydan Dergisi için turizm yazıları hazırlamak için Ege Bölgesi'nde araştırma gezilerine başladı. Bu bölgeden satın aldığı geleneksel kadın başlıkları, koleksiyonunun ilk parçalarını oluşturdu. 1965 yılından 1995 yılına kadar Anadolu'nun çeşitli yerlerine yaptığı seyahatlerde, 16. yüzyıldan 1950'lere kadar olan döneme ait zengin bir koleksiyon oluşturdu, yurt içi ve yurt dışında çeşitli dergi, broşür ve kataloglarda toplam 149 adet yazı ve fotoğrafları yayınlandı. 1967 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında toplam 26 sergi düzenledi. Toplamı 2700 parçadan fazla olan koleksiyonu halen Türk İslam Müzesi'nde kayıtlıdır. 1968 yılında İstanbul'da düzenlediği gelin başlıkları konulu sergi sonrasında, Maliye bakanlığı Darphane Müdürü Nezihi Tokar'ın önerisiyle Nisan 1971’de başkentin simgesi olan "Ankara Hotozu" başlığı ile Sabiha Tansuğ portresi 50 Kuruş'un üzerinde piyasaya sürüldü. Böylece soylular ve devlet başkanları dışında ilk kez halktan biri madeni paranın üzerine basılmış oldu. "Türklerde Çiçek Sevgisi ve Sümbülname" ve "Türkmen Giyimi" isminde iki kitabı İngilizce ve Türkçe olarak yayınlandı ve ABD Harvard Üniversitesi gibi dünyanın önemli kütüphanelerinde halen kaynak kitap olarak kullanılmaktadır. 1991 yılında "Türk Halk Bilimi Araştırma Ödülünü (Hasad)" ve 1974 yılında İzmir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İzmir Uluslararası Akdeniz Festivali'nden ödül aldı. Son sergisi 2003 İstanbul 19. Dünya Giyim Fuarı kapsamında, 24-25 Haziran 2003' te Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Bu sergi çok sayıda katılımcı, Türkiye Cumhuriyeti' nin Bakanları, Milletvekilleri ve dünyanın önde gelen moda liderleri tarafından ziyaret edildi.

 

 

BENGİ KURTCEBE
1985 İstanbul doğumludur. Orta öğrenimini 1996-2003 yılları arasında Robert Lisesi'nde tamamlamıştır. 2003 yılından bu yana üniversite eğitimini School of Art Institute of Chicago/İç Dizayn Bölümü'nde sürdürmektedir. İleri derecede İngilizce ve başlangıç seviyesinde Fransızca bilmektedir.